Поезија

ТРИ ПЕСНИ

СВЕТОТ ЌЕ ЗАСТАНЕ Еднаш во векот ќе се случи времето да заспие во длабок сон,…

Сопатник

СОПАТНИК Откако почна да врне овоj дожд, а веке цела недела врне, од тогаш и…

Метеорот Лехма

МЕТЕОРОТ ЛЕХМА Во таа занесена полноќ се појави метеорот Лехма ја исфрли над нас опашката…

Ноќни дијалози

НОЌНИ ДИЈАЛОЗИ Со трептеж и бранливо трпнење во длабочините на утробата, нестрпливо го очекувам бесшумното…

Остани

ОСТАНИ   Доволно ли си чист за да газиш по водениве ливади? Разликуваат ли замаеност…

Од оваа страна

ОД ОВАА СТРАНА Велат, немало човек без вина, ниту имало човек без долг. Дека е…

Недела е…

Денот што не го сакам Денот кога сум болен однатре Кога не сакам да излезам…

Бисер е мигот

Бисер е мигот Да останеме во времето, мила моја, во спомените на овој град, да…

Сокак од детството

Од детството се уште помнам: Преку прозорецот се вѕирам втренчена Во сокакот…Таму, како во каменолом…