КОНКУРС ЗА ИЛУСТРАЦИИ ЗА КНИГИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ

Издавачката куќа Феникс и Фондацијата Македонија презент распишуваат Конкурс за најдобри илустрации за книги за…

ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СВЕТСКИТЕ ЛИТЕРАТУРИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ

Ве известуваме дека Издавачката куќа Феникс од Скопје го подготвува својот најнов проект Претставување на…

МЕЃУНАРОДЕН ИНФОРМАТОР ЗА КУЛТУРНИ НАСТАНИ

Издавачката куќа Феникс од Скопје на својот портал www.trendmagazine.mk покрај објавувањето на творештвото од познати…

Приказната на Ули Чар

Ми рече дека секогаш Кога сум минувал Покрај нејзината куќа Со разбушавена коса Со боја…

Сопатник

СОПАТНИК Откако почна да врне овоj дожд, а веке цела недела врне, од тогаш и…

Метеорот Лехма

МЕТЕОРОТ ЛЕХМА Во таа занесена полноќ се појави метеорот Лехма ја исфрли над нас опашката…

Ноќни дијалози

НОЌНИ ДИЈАЛОЗИ Со трептеж и бранливо трпнење во длабочините на утробата, нестрпливо го очекувам бесшумното…