Критика

Стихови со светлинска енергија

СТИХОВИ СО СВЕТЛИНСКА ЕНЕРГИЈА (Книжевен осврт кон стихозбирката „Раѓање на денот“ од Оливера Доцевска)  …

Претставување на стварноста

Претставување на стварноста  („Мојот маж“ на Румена Бужаровска  и „Мојот непријател Итар Пејо“ од Калина…

Гласот како потврда за женското постоење

„Гласот на другоста и перспективите на женското писмо“ на Ана Вељаноска е интердисциплинарна студија од…