ЗОШТО ИСЧЕЗНУВААТ ПЕРИОДИЧНИТЕ СПИСАНИЈА КАЈ НАС

Како  во онаа прекрасна песна каде има стих Каде се нашите списанија, ред е и ние…

Приказната на Ули Чар

Ми рече дека секогаш Кога сум минувал Покрај нејзината куќа Со разбушавена коса Со боја…

КОЈ ГИ ИЗБРКА ОД ОХРИД КНИГИТЕ ?!

Да седиш надвор на терасата и да ги минуваш летните попладневни часови со прекрасните звуци…

Сопатник

СОПАТНИК Откако почна да врне овоj дожд, а веке цела недела врне, од тогаш и…

Метеорот Лехма

МЕТЕОРОТ ЛЕХМА Во таа занесена полноќ се појави метеорот Лехма ја исфрли над нас опашката…

Havana

Havana vreme je stalo, ljudi samo nastavili da plešu, dane i noći pokreće zvuk gitare,…

Ноќни дијалози

НОЌНИ ДИЈАЛОЗИ Со трептеж и бранливо трпнење во длабочините на утробата, нестрпливо го очекувам бесшумното…

Остани

ОСТАНИ   Доволно ли си чист за да газиш по водениве ливади? Разликуваат ли замаеност…

ШУМА

ШУМА   Када, коначно, изби на ивицу шуме, остављајући иза себе сва та стабла, шикару…

Врата

ВРАТА   Не улази на врата пред којим стојиш извјесно да би и сам видио…