Ерол Туфан

Ерол Туфан – поет, есеист и преведувач. Роден 1959 во Гостивар.Објавил книга есеи „Книгољубецот„ (2011), книги поезија „Балкански син„ (2013) и „Камчето од Вардар„ ( 2016) .Член на ДПМ,УКС и ТЗК.Живее и твори во Истанбул.

Недела е…

Денот што не го сакам Денот кога сум болен однатре Кога не сакам да излезам…