Владимир Луков

Владимир Луков е роден на 2 јуни 1949 г. Носител е на повеќе бугарски национални награди за литературно творештво. Добитник е на наградата „Григор Прличев“ за превод од македонски на бугарски јазик.

 

Сопатник

СОПАТНИК Откако почна да врне овоj дожд, а веке цела недела врне, од тогаш и…